Puslespil til børn er en god investering, hvis man ønsker godt, udviklende legetøj. Mange børn elsker puslespil og mange kan begynde at øve sig på at lægge dem allerede fra 1-års alderen.
Positive effekter af puslespil til børn
Der er mange gode grunde til at lade børn lave puslespil. Puslespil til børn lærer barnet at fordybe sig og koncentrere sig om en opgave i længere tid. Barnet vil ofte ikke forlade puslespillet, før det er færdigt, og barnet vil derfor lære at sidde stille. Dette vil være en hjælp, når barnet begynder i skole. Puslespil til børn styrker barnets finmotorik, når det sidder og skal samle brikkerne op fra bordet og derefter vende og dreje dem, så de passer sammen. Det er endvidere en god øvelse at skulle sætte brikkerne sammen, uden at skubbe de allerede samlede brikker af.
Endnu en god ting ved puslespillægningen er, at barnet lærer at aflæse et billede og dermed få tingene på billedet koblet sammen med brikkerne. Senere hen vil dette kunne hjælpe barnet igang med at løse matematiske opgaver, da det sætter gang i den logiske tankegang. Mange gange vil barnet vælge at lave det samme puslespil igen og igen. Udover genkendelsesglæden vil det være en hjælp til at lægge puslespillet, da barnet hen ad vejen vil kunne huske, hvor de forskellige brikker skal placeres.
Mange forskellige slags puslespil til børn
Der findes mange forskellige slags puslespil til børn. Puslespillene varierer både mht. motiver og antal brikker. Det kan i nogle tilfælde være en god idé, at se bort fra aldershenvisningen på puslespilskassen, da den kun er vejledende. Nogle børn kan lægge puslespil med mange flere brikker, end hvad aldershenvisningen peger på, mens andre børn har brug for færre brikker. Det er vigtigt at tage hensyn til det enkelte barns kunnen, da børnene hurtigt kan miste lysten, hvis puslespillet er for let eller for svært.
Puslespil til børn findes med mange forskellige motiver og farver, det er derfor muligt at finde et med et motiv, der interesserer barnet. Stærke farver med genkendelige figurer er ofte et hit hos de mindste, mens de lidt større ikke nødvendigvis behøver at genkende figuren på puslespillet, for at finde den interessant.