Babytegn – babytegnsprog

Gå til tilbudet her:

Babytegn er en måde at kommunikere med sit barn på, selvom det endnu ikke har noget sprog. De fleste forældre kender frustrationerne, der kan opstå, når det ikke er til at finde ud af, hvad barnet vil. Barnet bliver ked af det og begynder måske at græde, og forældrene bliver fortvivlede. Det er hér, at babytegn kan hjælpe, da det giver barnet en måde, at formidle sine ønsker til forældrene.


Hvad er babytegn?

Babytegn er som nævnt ovenfor, en måde for barnet at kommunikere på, før det mestrer det talte ord. Børn kan bruge deres hænder og fingre til at forme tegn længe før, end at de er i stand til at forme ord med deres mund. Babytegn består af enkle håndbevægelser for en række ord som f.eks. “mad” og “mere” til “æble”, “mælk”, “hund” og “fugl”. Dvs. at babytegn giver barnet mulighed for at sætte ord på de ting, han eller hun ser og oplever. Endvidere giver det barnet mulighed for at fortælle den voksne, om han eller hun ønsker mere mad eller noget at drikke.

Da babytegnene er meget enkle, er de nemme for børn at lære samt at huske, og barnet vil opleve en glæde ved at være i stand til at kommunikere og blive forstået.

Hvilke børn kan lære babytegn?

Da babytegn som nævnt, er meget enkle kan tegnene introduceres til børn helt ned til 6 måneders alderen og fremt til de er 2 år. Nogle forældre kan være bekymrede for, om det at benytte sig at babytegn gør, at barnet vil miste lysten til at lære det talte sprog, men dette er ikke tilfældet. Barnet bevarer lysten til at lære at tale sproget, og de fleste børn stopper med at benytte tegnene, når de er ca. 2 – 2½ år, hvor de i stedet begynder at tale.

Hvor kan man lære babytegn?

Er man interesseret i at lære sig selv og sit barn babytegn, er der forskellige måder at gøre det på. Rundt omkring i landet udbydes der hold, hvor man sammen med sit barn kan lære babytegn. Holdene kan findes via nettet eller f.eks. her:. Der findes også indtil flere bøger og dvd’er om emnet, som f.eks. kan lånes på biblioteket, købes ved boghandleren eller via nettet f.eks. her:


Gå til tilbudet her: