Danefæ børnetøj

Gå til tilbudet her:

De fleste forældre, som interesserer sig for moderigtigt og kvalitetsbevidst børnetøj kender nok til mærket Danefæ, der ofte fremstiller smarte bluser med den kendte viking på maven.

Det er dog nok de færreste af os, der ved, hvad ordet Danefæ i virkeligheden betyder, når det ikke henviser til det smarte børnetøj. Ordet Danefæ betyder i følge ordbøgerne, en genstand der ingen ejer har, og som er fundet i Danmark. I middelalderen tilhørte sådan en genstand kongen, mens det idag skal afleveres til Nationalmuseet

Danefæ - Lilla regnbuestribetDanefæ - blå stribet

Danefæ hvornår?

For at en genstand er Danefæ, skal den være fremstillet af et værdifuldt materiale eller have en særligt kunsthistorisk værdi. Dette omhandler både ædelmetal samt en række andre genstandstyper som f.eks. organiske materialer såsom ben, træ og skind. Danefæ er som regel genstande fra forhistorisk tid eller middelalderen, men genstandende behøver blot at være ældre end 100 år for at blive kategoriseret som værende Danefæ.

Med disse små facts om, må man jo næsten forvente, at tøjmærket laver kvalitetsbevidst børnetøj som kan holde i lang tid.

Danefæs historie

Tøjmærket er, som man næsten kan gætte på grund af den velkendte viking, inspireret af nordisk mytologi. Danefæ startede med at producere sine populære dameregnfrakker og fik i 2006 den første store succes hermed. Efterfølgende er Danefæ begyndt at producere det fine og smarte børnetøj, hvor det ofte er en viking, der pryder drengetøjet og en svane, der pryder pigetøjet.

Hver sæson sendes, smarte styles på markedet og fastholder de velkendte figurer, tilsat både ironi og et glimt i øjet.

Danefæ - bukser grøn, turkis, marineblå Danefæ - overgangsjakke, sort med grå, berry, fuchsiaDanefæ - kjole regnbuestribet

Som mor til 2 børn interesserer jeg mig meget for, at børnenes tøj ikke indeholder skadelige stoffer, der kan forstyrre f.eks. deres hormonstystemer. Det er derfor dejligt og betryggende at vide, at Danefæ producerer kvalitetsbevidst børnetøj og voksentøj med fokus på sikkerhed og god etik. Alle deres produkter lever op til gældende EU standarder og indeholder dermed ingen giftige stoffer i tøjet, trykket osv. Endvidere lever tøjet op til gældende regler om sikkerhed, og en del af tøjet er mærket i henhold til Øko-tex standard 100, Confidence in textiles. Danefæ tøjet produceres endvidere uden børnearbejde, arbejderne har ordentlige arbejdsforhold og produktionen tilrettelægges, så denne er mindst skadelig for miljøet.

Ovenstående viser vist tydeligt, at man roligt kan iklæde sine børn (og sig selv) det smarte Danefæ tøj med god samvittighed.

Gå til tilbudet her: